fbpx

Onderstaand geef ik jou 5 gratis én makkelijk toepasbare SEO tips om hoger in de zoekmachines zoals Google te scoren. Want zeg nou eerlijk, wie wil er nu niet hoger in Google komen te staan? Een hogere positie in de zoekresultaten van Google hebben, betekent automatisch meer kans op nieuwe bezoekers en uiteindelijk meer nieuwe klanten. Verder is SEO gratis en kent het nog veel meer voordelen!

1. Epic content verspreiden via blogs:
Om hoger in Google te scoren is het belangrijk om waardevolle content te creëren. Hierbij gaat het om content die de bezoeker van jouw website écht verder helpt met zijn/haar vraag of probleem. Hoe vaker jij je bezoeker helpt met het oplossen van zijn/haar vraag of probleem, hoe relevanter Google jou begint te vinden en hoe hoger je uiteindelijk in Google komt te staan.

2. Gebruik relevante zoekwoorden via de Google Keyword Tool:
Zorg ervoor dat jouw content matcht met de zoekwoorden die men dagelijks intypt via onder andere Google. Vind jouw populaire- en relevante zoekwoorden via bijvoorbeeld de Google Keyword Tool. Pak daar een aantal zoekwoorden uit en laat deze terugkomen in jouw blog. Let op: zorg er altijd voor dat jouw zoekwoorden matchen met hetgeen waar jouw blog over gaat. Gebruik daarnaast niet teveel zoekwoorden in één bericht, dan ziet Google het als keyword spamming. Dit zullen ze afstraffen, en dat betekent géén hoge positie in Google. Zorg voor een zoekwoord dichtheid van ongeveer 2 tot 5%.

3. Gebruik in eerste instantie zoekwoorden met een lage concurrentie:
Via de eerder genoemde Google Keyword Tool, kun je relevante zoekwoorden vinden waar maandelijks veel op wordt gezocht. Ook valt via deze tool te zien of het zoekwoord een lage-, normale- of hoge concurrentie heeft.
Kies als je net begint met het bouwen aan jouw positie in Google, voor een zoekwoord met een lage concurrentie. Dit zoekwoord wordt namelijk door weinig concurrenten gebruikt, maar heeft vast ook redelijk wat maandelijkse zoekopdrachten.

4. Synoniemen:
Gebruik niet alleen zoekwoorden die matchen met jouw onderwerp en te vinden zijn via de Google Keyword Tool, maar gebruik ook een aantal synoniemen. Ga op zoek naar de juiste synoniemen!

5. Zet het zoekwoord in de titel, URL, afbeeldingen en eerste alinea van het bericht:
Zet je belangrijkste zoekwoord, dat matcht met jouw bericht, minstens in de titel, URL, afbeeldingen en eerste alinea van het bericht. Gebruik altijd minimaal één zoekwoord per bericht. Let er ook hierbij op, dat je niet gaat zoekwoord spammen!

Nog meer SEO tips ontvangen? Mail gerust naar info@beusinkmarketing.nl
Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen op het gebied van SEO? Lees het hier.

SEO vergt tijd en kennis, en een hoge positie in Google kan niet in één dag of maand bereikt worden. Dit is een lang proces, maar het is zeker haalbaar!

Neem contact met mij op!