Social Media Marketing

Wat zijn de voordelen van social media marketing?

Er zijn veel voordelen om social media in te zetten voor jouw bedrijf. Een daarvan is dat social media gratis is, behalve het adverteren natuurlijk. Daarnaast heb je als bedrijf de kans dat je hoger in de zoekmachines zoals Google komt te staan. Hierbij is het belangrijk dat je kwalitatieve content verspreidt, anders val je niet op tussen alle berichten die men plaatst via social media. Het gaat om het verspreiden van content die jouw doelgroep verder helpt, aan het lachen maakt en/of aan het denken zet. Nog een voordeel is dat veel mensen dagelijks op social media zitten, waaronder jouw doelgroep. Je kunt dus online het contact met jouw doelgroep opzoeken en een relatie opbouwen en onderhouden. Verder kan het krijgen van meer naamsbekendheid via social media zorgen voor meer verkoop én dus meer omzet. Daarnaast is het resultaat van de inzet via social media meetbaar, waardoor je meer te weten komt over jouw doelgroep.

Waar kan Beusink Marketing mij bij helpen?
Het goed benutten van alle voordelen van social media kost tijd én kennis. Niet elke ondernemer beschikt over die tijd en kennis. Ik help je hier graag bij. Dit doe ik door eerst een onderscheidende contentstrategie te formuleren (indien dit nog niet eerder is gedaan). Vervolgens pas ik dit in de praktijk toe. Hierbij houd ik mij bezig met de volgende punten:

Het bepalen van een onderscheidende contentstrategie:
– Huidige positionering;

– Doelstellingen;
– De doelgroep;
– Customer Journey;
– Concurrentieanalyse;
– De trends;
– Online communicatiekanalen;
– Content;
– Nadenken over het krijgen van engagement met de doelgroep.

Praktijkfase:
–Het verzamelen en schrijven van relevante content;
– Contentplanning;
– Het verspreiden van de content;
– Resultaten monitoren en eventueel bijsturen.

Wil jij meer volgers? Meer engagement met jouw doelgroep? Meer naamsbekendheid? Gezien worden als expert in jouw vakgebied? En meer verkopen? Ik help je graag! Neem gratis en geheel vrijblijvend contact met mij op.

 
WhatsApp WhatsApp mij