fbpx

Zoekmachines worden steeds slimmer. Het enkel plaatsen van relevante zoekwoorden op jouw website heeft in 2019 weinig effect. In dit artikel lees je de SEO-tips die in 2019 wel zin hebben om bovenaan in de zoekresultaten van Google te komen staan!

Inhoudsopgave

1. Relevante content verspreiden is nog steeds enorm belangrijk!
2. Zorg ervoor dat Google jouw website begrijpt!
3. Een duidelijke en snelle website!
4. Mobile, tablet en desktop responsive
5. Speel in op de Voice Search trend
6. Zorg voor een veilige website!
7. Word als een expert gezien

Tip 1: Relevante content verspreiden is nog steeds enorm belangrijk!

Het belangrijkste om bovenaan in Google te komen staan is dat je altijd relevante content verspreidt! Bezoekers blijven dan langer op jouw website, wat zorgt voor een hogere dwell time. Pagina’s met een hoge dwell time ziet Google als relevant en zal deze dan ook eerder bovenaan in de zoekresultaten plaatsen.

Maar…wat is nu relevante content?
Relevante content helpt de bezoeker met het oplossen van een vraag/probleem. Het gaat om content die echt de diepte ingaat.
Verder vindt men het soms ook fijn om even snel informatie te lezen, op één A4, in de vorm van tips. Dit wordt ook wel snackable content genoemd.

Let dus op het volgende:

 • Help de doelgroep met het oplossen van een vraag/probleem;
 • Gebruik niet te lange stukken tekst zonder afbeeldingen/video’s;
 • Varieer regelmatig met je content (snackable content, opsommingen, video’s en afbeeldingen);
 • Heb je een lang artikel? Maak dan gebruik van een inhoudsopgave.

Kortom, varieer! De Yoast SEO-plug-in kan je ook helpen om hoger in de zoekresultaten van Google te komen staan. Deze plug-in vertelt je welke pagina’s en berichten het goed doen en welke het minder goed doen.

Tip 2: Zorg ervoor dat Google jouw website begrijpt!

Belangrijk om bovenaan in Google te komen staan is dat Google jouw website begrijpt! Hieronder staan een aantal punten die Google zal helpen om jouw website beter te begrijpen:  

 • Plaats het populaire zoekwoord minstens in de eerste alinea, in de titel en in de URL van het artikel; 
 • Maak gebruik van interne links (op deze manier kun je er ook voor zorgen dat iemand langer op jouw website blijft);
 • Maak gebruik van titels (H1/H2/H3 structuur);
 • Zorg ervoor dat de afbeeldingen die jij uploadt een beschrijving hebben. Upload geen afbeelding die de naam 852902.jpeg heeft, maar maak er bijvoorbeeld van: SEO tips.jpeg Zet daarnaast het zoekwoord in de alt-tekst en de titel van de afbeelding, zie het voorbeeld hieronder.
Afbeelding 1: Titel + alt-tekst toevoegen aan afbeeldingen

Tip 3: Een duidelijke en snelle website!

Bezoekers van jouw website hebben geen zin om lang te moeten wachten voor jouw site geladen is. Zorg er daarom voor dat je een snelle website hebt! Kies voor een snelle webhosting en maak gebruik van bijvoorbeeld de plug-in Smush. Deze plug-in kun je gratis installeren via WordPress. Smush maakt afbeeldingen kleiner, waardoor jouw pagina nog sneller zal laden! Verder kun je de snelheid meten met de Page Speed Tool. Via de page speed tool kun je precies zien waarop je jouw website nog kunt verbeteren om hem sneller te maken! Gebruiksvriendelijkheid is het allerbelangrijkste voor Google!

Afbeelding 2: Resultaten Page Speed Tool.


Een checklist:

 • Weet de bezoeker van jouw website direct waar jouw website over gaat?
 • Maak je al gebruik van buttons en call to actions?
 • Heb je niet te veel plug-ins geactiveerd (dit zorgt voor een tragere website)?
 • Maak je niet onnodig gebruik van bepaalde CSS-codes
 • Heb je de mediabibliotheek van jouw WordPress omgeving opgeschoond?

Tip 4: Mobile, tablet en desktop responsive

Ook in 2019 is het nog net zo belangrijk dat jouw website mobile, tablet en desktop responsive is. Laatst zag ik echt een hele mooie website die ik op dat moment bekeek op mijn laptop. Toen ik deze website op mijn mobiel bezocht, zag ik dat deze helemaal niet mobile responsive was. De teksten vielen uit beeld en de afbeeldingen waren niet goed zichtbaar. Enorm zonde, aangezien je hiermee een groot deel van jouw doelgroep misloopt!

Tip 5: Speel in op de Voice Search trend

Zoekopdrachten bestaan tegenwoordig uit steeds meer woorden. 70% van alle zoekopdrachten bestaan uit meer dan 3 woorden, ook wel longtail keywords genoemd. Met de opkomst van Voice search (o.a. Siri) kunnen mensen nu via bijvoorbeeld hun telefoon een vraag stellen waarop Google het antwoord geeft. Dit zorgt ervoor dat mensen niet meer gebonden zijn aan korte zoekopdrachten. Speel hier daarom ook op in door niet alleen de focus te leggen op populaire zoekwoorden, maar door meerdere mogelijke vragen in een artikel te beantwoorden.

Tip 6: Zorg voor een veilige website!

Sinds de komst van de AVG is veiligheid en privacy nog belangrijker geworden! Daarom is het van belang dat je website een SSL-certificaat heeft. Hoe je dit kunt checken? Je website moet een ‘groen slotje’ weergeven en bestaan uit ‘HTTPS’, zie de afbeelding hieronder.

Afbeelding 3: Voorbeeld veilige website

Alleen op deze manier ziet Google jouw website als veilig en kun je bovenaan in de zoekresultaten komen te staan. Heb je dit nog niet? Vraag het even na bij je hostingpartij. Zij kunnen je hiermee verder helpen!

Tip 7: Word als een expert gezien

Afbeelding 4: Vraag om reviews!

Google wil niet alleen begrijpen wat er op jouw pagina staat, maar wil ook weten wie het zegt en voornamelijk of het betrouwbaar is. Laat daarom contactgegevens op jouw website zien en meld je aan bij Google Mijn bedrijf. Vraag daarnaast aan jouw klanten of ze een review willen schrijven via Google en/of Facebook. Dit zorgt voor vertrouwen en sociale bewijskracht!

Zorg er verder voor dat mensen jouw content kunnen delen op Facebook en alle andere social media kanalen! Hoe vaker jouw blogs door verschillende mensen/bedrijven worden gedeeld, hoe meer jij als autoriteit wordt gezien en hoe eerder jij bovenaan in de zoekresultaten van Google zult komen te staan! Door jouw website te voorzien van deel-en like buttons, kunnen mensen jouw berichten nog makkelijker delen. Nog een tip: ga gastbloggen op populaire websites én link naar jouw website.


Het kost dus wat tijd en kennis om bovenaan in Google te komen staan, maar het is zeker mogelijk.
Ik wens je heel veel succes! Heb je geen idee wat jij nog kunt verbeteren om hoger in de zoekresultaten van Google te komen staan? Laat mij dan gratis een SEO scan voor je uitvoeren. Neem vandaag nog contact met mij op! P.S. je bent daarna nergens toe verplicht, het is geheel gratis!

Neem contact met mij op!